לביבות חנוכה ללא גלוטן
מרכיבים ל-4 מנות:
- 5 תפוחי אדמה אדומים בינוניים לטיגון
- ביצה אחת
- 2 כפות קמח תמי ללא גלוטן
- בצל בינוני אחד
- קורט מלח
- קורן קינמון מגורד
- קורט אגוז מוסקט מגורד
- שמן לטיגון
כלים:
- 3 קערות, 2 גדולות וקטנה
- מחבת טפלון גדולה
- תרווד
- נייר סופג
- צלחת
אופן ההכנה
מגרדים
מגרדים את תפוחי אדמה בפומפיה גסה לתוך קערה גדולה
מגרדים את הבצל בפומפיה דקה לתוך קערה קטנה
סוחטים
סוחטים היטב את כל הנוזלים שניגרו מתפוחי האדמה ומהבצל.
ככל שהירקות יהיו “יבשים” יותר הלביבה תהיה יותר קריספית
מערבבים
בקערה נקיה מערבבים את הירקות המגורדים
עם קמח ללא גלוטן, ביצה, מלח ושאר התבלינים
מלבבים
מיצרים לביבות שטוחות בגודל רבע כף יד ומטגנים 3 4 דקות מכל צד
הגשה:
חם, לוהט עם אבקת סוכר בזוקה מעל ושמנת חמוצה בצד
בתאבון 🙂