לאור המצב הבטחוני נקיים הזמנות במתכונת של איסוף עצמי מהמשק בלבד

מרק ארטישוק ובייבי שום מנחם

4 דברים מעניינים על ארטישוק ירושלמי:

  1. יש לו טעם של תפוח אדמה אך אין בו עמילן
  2. לארטישוק ירושלמי יש השפעה מתונה על מאזן הסוכר בגוף
  3. מומלץ לכולם ובמיוחד לחולי סכרת
  4. הוא גדל בשדות שלנו ממש כאן בעמק

ועכשיו זמן למרק ארטישוק ירושלמי מנחם

מרכיבים ל-4 מנות:

  • 1/2  ק”ג ארטישוק ירושלמי מקולף ופרוס
  • שורש פטרוזיליה פרוס
  • 2 תפוחי אדמה לבנים בינוניים חתוכים לקוביות
  • 1בצל לבן קצוץ
  • 2 שיני שום טריות של משק איקה
  • 3 כוסות מים
  • 3 כוסות חלב שקדים לא ממותק
  • 6 פטריות שמפיניון קצוצות
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח
  • אגוז מוסקט
  • פלפל לבן
  • צרור עלי בייבי שום

 

אופן ההכנה

בסיר גדול

מחממים 2 כפות שמן זית
מטגנים את הארטישוק הירושלמי, תפוחי האדמה, שורש הפטרוזיליה השום במשך 5 דקות
מוסיפים את המים וחלב השקדים ומביאים לרתיחה
מוסיפים מלח, קורטוב אגוז מוסקט ופלפל לבן
ומבשלים עד לריכוך
טועמים מתקנים תיבול
מורידים מהאש ומרסקים בבלנדר יד
מחזירים לאש בינונית

במחבת בינונית בצד

מטגנים את הבצל הקצוץ ואת הפטריות עד לריכוך

נחזור לסיר המרק

מוסיפים את הפטריות והבצל מהמחבת, מערבבים ומשאירים לבישול על אש קטנה לעוד 10 דקות

הגשה:

חם, לוהט עם עלי בייבי שום רעננים למעלה

 

בתאבון 🙂