סלט רימונים ושום שחור רענן לשולחן החג
את שולחן החג אנחנו אוהבות למלא במנות מתוצרת חקלאית טריה
החלטנו לשתף אתכן במתכון שלנו לסלט רימונים ושום שחור שאנחנו מגדלות ומייצרות אצלנו במשק
מנות:4
זמן ההכנה- 35 דקות
מרכיבים:
- צרור עלי קייל
- ⅓ כוס ועוד 1 כף שמן זית משובח
- 2 שיני שום שחור קלופות ומעוכות
- 1 כוס קינואה, שטופה
- 1 כפית שטוחה מלח
- 4 כפות מיץ לימון טרי
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפות בצל ירוק קצוץ דק
- ¾ כוס גרעיני רימון
- ½ כוס שקדים מולבנים
- פלפל גרוס טרי
אופן ההכנה
קייל
שוטפים את עליי הקייל היטב במים ומכניסים לסיר רחב עם ¼ כוס מים בחום בינוני. מכסים את הסיר ומבשלים כ-6 דקות ע שהקייל רך אך לא איבד מצורתו.
מוציאים את הקייל מהסיר, סוחטים היטב את שאריות המים, מעבירים לקרש חיתוך וקוצצים גס
קינואה
בסיר בקוטר 16 ס”מ או גדול ממנו,
מחממים כף שמן זית עם השום המעוך לחימום קל של 2 דקות
מוסיפים את הקינואה השטופה לסיר ומערבבים במשך 2 דקות
מוסיפים 2 כוסות מים עם כפית שטוחה של מלח. מביאים לרתיחה ומיד מנמיכים את האש לעוד 10-15 דקות או עד שהמים נספגו לגמרי.
מסננים את הקינואה משאריות המים,מעבירים לקערה לצינון ומכסים למניעת התייבשות
ירקות
מערבבים יחד את הקייל הקצוץ, בצל ירוק, שקדים
פטרוזיליה, גרעיני רימון ופלפל
הרכבה:
לאחר שהקינואה התקררה, מתבלים במיץ לימון, ⅓ כוס שמן זית
מוסיפים את הירקות
מערבבים
ולפני שרצים לטעום, מומלץ לתת לסלט להתקרר שעתיים במקרר.
בתאבון 🙂