שום שחור – הסופר פוד שמשגע את המדינה
תוצרת משק איקה- זמין לקניה
כולם יודעים ששום רגיל יעיל מאוד במניעת מחלות לב, כלי דם וכולסטרול.
אבל לא כולם יודעים ששום שחור הוא פצצת תזונה אמיתית מהטבע
אז מה זה בעצם שום שחור?
שום שחור הוא בעצם שום רגיל, טבעי, שגדל אצלנו בשדות המשק, שעבר תהליך ארוך ומבוקר של יישון והתססה.
בתהליך זה, צבעו של השום משתנה לשחור, המרקם הפך לרך וריבתי, הטעם נעשה ממזרי ומתקתק (נטול מרירות) והריח החריף … פוףףף התאדה!
איך התססת השום הופכת אותו לפצצת תזונה קטנה?
בתהליך ההתססה נוצר חומר הקרוי S-allycystein שהוא בעל תכונות אנטיביוטיות ואנטי פטרייתיות המסייע בחיזוק המערכת החיסונית
תהליך התססת השום מגדיל כמעט פי 2 את כמות נוגדי החימצון, הויטמינים, המינרלים, וחומצות האמינו.
בכך מסייע במניעת מחלות כרוניות, מחלות לב, סרטן ולחץ דם גבוה. נוגדי חימצון ידועים גם בתכונות אנטי אייג’ינג
איך אוכלים את השום השחור?
בשל טעמו המתקתק עם נגיעה של חמצמצות, ומרקמו הרך והצמיגי ניתן לאכול אותו כחטיף אנרגיה או כממרח בצורתו הטבעית וניתן להוסיפו לכל תבשיל או סלט בהתאם לטעמכם האישי.
תזונאים אגב ממליצים לצרוך –כ- 2-3 שיניים בבוקר על בטן ריקה, לסיוע בניקוי רעלים.